PhotoFiltre

Le forum officiel de PhotoFiltre
It is currently 14 Dec 2019 1:46

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: .EPS File Format Help
PostPosted: 24 Nov 2005 1:49 
Offline
Nouvelle
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 24 Nov 2005 1:41
Posts: 8
Gender: Female
PhotoFiltre version: 6.1.5
Operating System: ME
Processor: 1G AMD Duron
RAM memory: 384 MB
Greetings,

I have downloaded and installed the Association Plug-In, ticked the .EPS box and hit the "Associate" button, but I still do not have the ability to save a file in that format. Could someone please tell me what I am doing wrong?

Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: EPS
PostPosted: 24 Nov 2005 7:52 
Offline
Régulier
Régulier(ère)|Régulier|Régulière

Joined: 09 Mar 2005 21:42
Posts: 459
Location: Spain
Gender: Male
PhotoFiltre version: Studio 10
Operating System: w7
Processor: Pentium (R) Dual Core
RAM memory: 4 GB
As far as I know, the file association option is given for having the capability to open an EPS image in Studio, however I do not believe it allows the option of converting to or saving as EPS in PF Studio. When you open an encapsulated image, then, for example, change the name and save it, it will default to the BMP extension. :wink:

_________________
Jack


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25 Nov 2005 2:05 
Offline
Nouvelle
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 24 Nov 2005 1:41
Posts: 8
Gender: Female
PhotoFiltre version: 6.1.5
Operating System: ME
Processor: 1G AMD Duron
RAM memory: 384 MB
Not speaking French, I didn't realize that was the function of the Association Plug-In...darn. I have a .JPG I need to save as an .EPS so being able to open encapsulated files isn't going to help me much at this point. Thanks for the assistance. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Feel
PostPosted: 25 Nov 2005 7:07 
Offline
Régulier
Régulier(ère)|Régulier|Régulière

Joined: 09 Mar 2005 21:42
Posts: 459
Location: Spain
Gender: Male
PhotoFiltre version: Studio 10
Operating System: w7
Processor: Pentium (R) Dual Core
RAM memory: 4 GB
Feel free to send it to me to convert, but I cannot attest to the quality. First, check to see if you have the option to "save as" .eps in any other graphic program you may possess.

_________________
Jack


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25 Nov 2005 23:04 
Offline
Nouvelle
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 24 Nov 2005 1:41
Posts: 8
Gender: Female
PhotoFiltre version: 6.1.5
Operating System: ME
Processor: 1G AMD Duron
RAM memory: 384 MB
Thank you for your kind offer, I may just take you up on it - however, there is a chance that I will need to convert additional files in the future. I noticed on your site that you are familiar with many freeware programs...would you know of any you could recommend that convert files to .EPS?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Yes
PostPosted: 26 Nov 2005 19:59 
Offline
Régulier
Régulier(ère)|Régulier|Régulière

Joined: 09 Mar 2005 21:42
Posts: 459
Location: Spain
Gender: Male
PhotoFiltre version: Studio 10
Operating System: w7
Processor: Pentium (R) Dual Core
RAM memory: 4 GB
GIMP is free, and it will save or convert your jpg files. :oops:

_________________
Jack


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26 Nov 2005 22:34 
Offline
Administrateur
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice
User avatar

Joined: 02 Feb 2005 9:35
Posts: 13529
Location: 54
Gender: Male
PhotoFiltre version: PF6 + 7 + Studio
Operating System: W10
Hi,
I have just tried with The Gimp, and it saves as ".ps" and not ".eps".
I have tried also with Pixia (freeware) and it saves really in eps.

_________________
Bien plus facile avec PhotoFiltre. Cordialement.
. . Image . . Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 27 Nov 2005 2:45 
Offline
Nouvelle
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 24 Nov 2005 1:41
Posts: 8
Gender: Female
PhotoFiltre version: 6.1.5
Operating System: ME
Processor: 1G AMD Duron
RAM memory: 384 MB
Thank you both for the information. Here's where I'm at now: I opened my .jpg in Gimp and saved it as an .eps - or, at least it appears to be in .eps format, but Photofiltre won't open it even though I have .eps format selected in the Association Plug-In. :?:

Jaume44, I am going to go ahead and send you a link to the image as per your generous offer. I have a deadline to meet and I can see that I won't be fully digesting Gimp or Ghostscript anytime in the near future... I may be in over my head already! :oops:

Tom, I will go have a look at Pixia again - if I recall, it is not as complicated as Gimp et al. Simple is good, very good. :) Will Pixia open an .eps file, though? I would really like to check the quality of the conversion before sending it off to its new owner.


Top
 Profile  
 
 Post subject: EPS
PostPosted: 27 Nov 2005 8:39 
Offline
Régulier
Régulier(ère)|Régulier|Régulière

Joined: 09 Mar 2005 21:42
Posts: 459
Location: Spain
Gender: Male
PhotoFiltre version: Studio 10
Operating System: w7
Processor: Pentium (R) Dual Core
RAM memory: 4 GB
Tom,

I have GIMP 2.2, and I saved a graphic as .eps. I have .eps associated with Studio, ergo it saves with the Studio icon, however the extension is encapsulated, .eps. Pixia is also good. :oops:

Jael, As it turns out, I cannot open the .eps in Studio. It does open in Adobe Illustrator as an .eps, if that works for you, you already have it converted by GIMP or PIXIA. :oops:

_________________
Jack


Top
 Profile  
 
 Post subject: eps, Good Question
PostPosted: 27 Nov 2005 18:21 
Offline
Régulier
Régulier(ère)|Régulier|Régulière

Joined: 09 Mar 2005 21:42
Posts: 459
Location: Spain
Gender: Male
PhotoFiltre version: Studio 10
Operating System: w7
Processor: Pentium (R) Dual Core
RAM memory: 4 GB
Jael has asked about eps and Studio. I thought that because eps is in the file association options an eps graphic would open in Studio. Actually, I thought I HAD opened one in Studio, but if I did, I cannot now. I have tried saving graphics in eps format in Adobe Illustrator, GIMP, and PIXIA in order to try opening an eps in Studio.
My question is, "Will eps open in Studio?" If not, why is the option for Studio association given?

Thank you, Jack (Merci) :oops: :shock:

_________________
Jack


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 27 Nov 2005 23:08 
Offline
Membre d'honneur
Membre d'honneur

Joined: 08 Mar 2004 18:17
Posts: 3127
Location: Essonne
Gender: Male
PhotoFiltre version: Dernières de PF Free et PFS
Operating System: Windows XP Home SP2
Processor: Athlon 64 3500+ non O/C
RAM memory: 2x512 Mo en DC
There was some problems with EPS files here... With the XnView import plugin...

_________________
Une recherche sur le forum bien menée amène forcément


Top
 Profile  
 
 Post subject: Link
PostPosted: 28 Nov 2005 8:47 
Offline
Régulier
Régulier(ère)|Régulier|Régulière

Joined: 09 Mar 2005 21:42
Posts: 459
Location: Spain
Gender: Male
PhotoFiltre version: Studio 10
Operating System: w7
Processor: Pentium (R) Dual Core
RAM memory: 4 GB
Thank you very much François! Merci François! :oops:
Everything works fine NOW. I even managed to open an Adobe eps, but the ones I convert in Picture Publisher have much better resolution. Any suggestions are welcome.

_________________
Jack


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005 19:22 
Offline
Nouvelle
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 24 Nov 2005 1:41
Posts: 8
Gender: Female
PhotoFiltre version: 6.1.5
Operating System: ME
Processor: 1G AMD Duron
RAM memory: 384 MB
Thank you all for your help. My problem has been resolved! 8)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group