PhotoFiltre

Le forum officiel de PhotoFiltre
It is currently 18 Jun 2019 3:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 13 Jan 2014 15:15 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 13 Jan 2014 15:05
Posts: 3
Gender: None specified
PhotoFiltre version: 6.5.3
Operating System: windows 8
Processor: Intel Core i5-3350P CPU 3,10GHz
RAM memory: 8 GB
In PhotoFiltre 6.5.3 it is unable to open TWAIN source for CanoScan 4400F for me. I use windows 8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 13 Jan 2014 17:13 
Offline
Administrateur
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice
User avatar

Joined: 02 Feb 2005 10:35
Posts: 13461
Location: 54
Gender: Male
PhotoFiltre version: PF6 + 7 + Studio
Operating System: W10
First, your scan must be installed and able to run with the original software of the manufacturer.
Did you try to open menu File / Import Twain / Select source, select the right source, and validate ?
If so, what happend then ?

_________________
Bien plus facile avec PhotoFiltre. Cordialement.
. . Image . . Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 14 Jan 2014 12:41 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 13 Jan 2014 15:05
Posts: 3
Gender: None specified
PhotoFiltre version: 6.5.3
Operating System: windows 8
Processor: Intel Core i5-3350P CPU 3,10GHz
RAM memory: 8 GB
Tom wrote:
First, your scan must be installed and able to run with the original software of the manufacturer.
Did you try to open menu File / Import Twain / Select source, select the right source, and validate ?
If so, what happend then ?



There is only to select HP Photosmart 6520 TWAIN 1.0 (32-32) (my printer) and WIA-CanoScan 4400F 1.0 (32-32) and some other WIA
I can disable the WIA in Services and than there are no WIA sources, but no CanoScan TWAIN too.
No CanoScan 4400F TWAIN 1.0 (32-32) , the one I want to open the ScanGear in Advanced Mode.
In WIA I can only open ScanGear in Simple Mode.

Further I tried to add C:\Windows\twain_32\CNQ4803 back into my environment variables, but it do'nt help.

In CanoScan Toolbox 5.0 I can select CanoScan 4400F TWAIN 1.0 (32-32) to open ScanGear in Advanced Mode, but not in PhotoFiltre 6 or 7 or another programm.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 14 Jan 2014 13:30 
Offline
Administrateur
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice
User avatar

Joined: 02 Feb 2005 10:35
Posts: 13461
Location: 54
Gender: Male
PhotoFiltre version: PF6 + 7 + Studio
Operating System: W10
I haven't this model of device so i can't try and make differences between the different modes of use. :oops:

The Twain modules availables on the operating system for a device depends of the install process built by the manufacturer.
If the device is correctly installed you can see the Twain modules availables in the menu File / Import Twain / Select source.
If not, the other way is to use the soft of the manufacturer and push the result of the scan by the ways provided :
- edit automatically in an image editing program assigned in parameters of the scan's soft (if it's possible)
- automatic saved file in a choosen directory that can be opened from PhotoFiltre or by a double click on the file towards PhotoFiltre

I don't know any other ways to resolve that kind of situation. :?

_________________
Bien plus facile avec PhotoFiltre. Cordialement.
. . Image . . Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 15 Jan 2014 15:08 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 13 Jan 2014 15:05
Posts: 3
Gender: None specified
PhotoFiltre version: 6.5.3
Operating System: windows 8
Processor: Intel Core i5-3350P CPU 3,10GHz
RAM memory: 8 GB
Tom wrote:
I haven't this model of device so i can't try and make differences between the different modes of use. :oops:

The Twain modules availables on the operating system for a device depends of the install process built by the manufacturer.
If the device is correctly installed you can see the Twain modules availables in the menu File / Import Twain / Select source.
If not, the other way is to use the soft of the manufacturer and push the result of the scan by the ways provided :
- edit automatically in an image editing program assigned in parameters of the scan's soft (if it's possible)
- automatic saved file in a choosen directory that can be opened from PhotoFiltre or by a double click on the file towards PhotoFiltre

I don't know any other ways to resolve that kind of situation. :?



Oké, thank you for your help.
I used and I stay using CanoScan Toolbox and Scangear in advanced mode and save the picture. After that I use PhotoFilter to recise the picture (stamps) to 60-100 Kb


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 11 Feb 2014 4:16 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 11 Feb 2014 4:08
Posts: 1
Gender: None specified
PhotoFiltre version: none
Operating System: windows
HI there
I have encountered the same questions.I am a newbie in photofiltre.And i tried to
open Twain source .But i failed.I have tried the mentioned method to do that.
It can not work.I just want to know that if there is a powerful third party tool which supports to process
scan Twain in photofiltre directly.
That would be more convenient for me.Thanks for any suggestions.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to open TWAIN source
PostPosted: 20 Mar 2015 11:32 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 20 Mar 2015 11:31
Posts: 1
Gender: None specified
PhotoFiltre version: 6.5.3
Operating System: windows 7
RAM memory: 4G
meuleger wrote:
In PhotoFiltre 6.5.3 it is unable to open TWAIN source for CanoScan 4400F for me. I use windows 8


Driver issue most probably. Check this out: http://kb.dynamsoft.com/questions/881/% ... ain+source.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group