PhotoFiltre

Le forum officiel de PhotoFiltre
It is currently 26 Jun 2019 15:48

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: scanner problem with 8.02
PostPosted: 29 Nov 2006 12:56 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 29 Nov 2006 12:45
Posts: 4
Gender: None specified
Hello,

since yesterday i would like to test photofiltre(8.02), but the first thing i wanted to test .. failed.

I would like to scann an 2400dpi image, it is very old an i need the high resolution, but photofiltre stopped working.

At the first time i waited 5 minutes o kick it and the second i waited 10 minutes but only the CPUworked on 99,9% and no image on screen.

at the 3rd time, i changed to 600dpi and it worked.

So far i use also Pixel, and there was no problem with 2400dpi and the same picture.

So my software-& hardware details: amd64, win2000, acer s2w 3300U scanner with mirascan 4.03 (twain-software from acer/benq).

Is there a solve or a trick?

thank you,

gafi


Top
 Profile  
 
 Post subject: another problem with big files
PostPosted: 29 Nov 2006 14:12 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 29 Nov 2006 12:45
Posts: 4
Gender: None specified
So meanwhile i found also a problem, to open big tiff-files. 2400dpi with tiff/lzw-format i cannot openthe pictures. photofiltre stopped working and i must close the program with taskmanager. So is this a general problem? Did someone have also problems like me?

ciau gafi


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2006 14:51 
Offline
Seigneur des posts
Seigneur des posts
User avatar

Joined: 13 Nov 2004 23:33
Posts: 4206
Location: Marseille
Gender: Male
PhotoFiltre version: 6.53, 7.21 et PFS 10.12.1
Operating System: Windows 10 Famille 64 bits
Processor: Intel Core i5 3470
RAM memory: 12 Go
Hi, gafi!

How much RAM have you?

_________________
Patrick


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2006 15:19 
Offline
Administrateur(trice)
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice

Joined: 28 Oct 2003 23:49
Posts: 11161
Gender: None specified
2400 dpi create big image (more than 10000 pixels !!!!). PF don't support this :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Thank you for quick answers,
PostPosted: 29 Nov 2006 18:40 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 29 Nov 2006 12:45
Posts: 4
Gender: None specified
Corwin13 wrote:
Hi, gafi!

How much RAM have you?


I have 2gig RAM at home, but today i realized, that sometimes some programs work with this high resolution. Don't know at the moment why it workes sometimes .. and mostly not.. maybe i need a better scanner? and more RAM?

So the next two days i'm ill so cannot test it, with my computer at work.

Antonio wrote:
2400 dpi create big image (more than 10000 pixels !!!!). PF don't support this :wink:


So is there a great problem with more than 10.000 pixels? and will it be supported in the future or is it to complex? So actually i'm impressed by some nice features from photofiltre.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2006 19:11 
Offline
Administrateur
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice
User avatar

Joined: 02 Feb 2005 10:35
Posts: 13467
Location: 54
Gender: Male
PhotoFiltre version: PF6 + 7 + Studio
Operating System: W10
Hi gafi,

Antonio wanted to say 10.000 pixels in both sizes : 10.000 x 10.000.
If my count is correct, it does 100 million pixels.
So you can print a poster 139 inches x 139. Fine for a loft ? :)

_________________
Bien plus facile avec PhotoFiltre. Cordialement.
. . Image . . Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2006 19:57 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 29 Nov 2006 12:45
Posts: 4
Gender: None specified
Tom wrote:
Hi gafi,

Antonio wanted to say 10.000 pixels in both sizes : 10.000 x 10.000.
If my count is correct, it does 100 million pixels.
So you can print a poster 139 inches x 139. Fine for a loft ? :)


Hihi.. ok 10.000 x 10.000 is a little bit heavy .o) Some of the pictures are very small, so i i wanna print them to A4 i need something more than 600dpi.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2006 21:56 
Offline
Administrateur(trice)
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice

Joined: 28 Oct 2003 23:49
Posts: 11161
Gender: None specified
Some software use the print size and not physical size, but you can not edit the image. PF and PFS are not a viewer but an editor and you need more and more resources :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: scanner problem with 8.02
PostPosted: 30 Mar 2018 12:11 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 30 Mar 2018 11:58
Posts: 1
Gender: None specified
Hello guys...

I have an issue with my new scanner "Standard CanoScan LiDE220 Color Image Scanner" when I checking my records, So please suggest me something about it.?

Thank you in advance...

_________________
Microfiche scanning service


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: scanner problem with 8.02
PostPosted: 30 Mar 2018 17:03 
Offline
Administrateur(trice)
Administrateur(trice)|Administrateur|Administratrice

Joined: 28 Oct 2003 23:49
Posts: 11161
Gender: None specified
first, ensure the source is correctelly set (menu File > Importation twain > Source)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: scanner problem with 8.02
PostPosted: 31 Oct 2018 13:32 
Offline
Nouveau(elle)
Nouveau(elle)|Nouveau|Nouvelle

Joined: 24 Oct 2018 10:13
Posts: 1
Gender: None specified
Hi Antonio, what the correctly set source look like?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group